Aktuelle utstillinger



onsdag 4. november 2009

Line Schjølberg i Oslo Prosjektrom



Line Schjølberg åpner ny separatutstilling i Oslo Prosjektrom lørdag 7. nov. kl 12. Utstillingen varer til 22.nov.

Utstillingen og hennes arbeider reflekterer rundt tema som beskyttelse, frykt for løsrivelse og sårbarhet. Maleriene har en poetisk tilnærming, men ved nærmere ettersyn vil man oppdage kontraster som det søte, trygge mot det mørke, skumle. Den truende skogen, den hvite benken, de mørke buskene, det trygge gjerdet, den fremmede fuglen, det gode samholdet, den uvisse fremtiden. Kunstneren skaper en tvetydighet i det klart opplagt romantiske, ting er tilsynelatende ikke alltid som det ser ut. Noe ulmer under overflaten, kanskje brister idyllen. Hun ønsker ikke å legge for mange føringer for betrakteren, men ved å bruke en del barn i arbeidene sine mener hun at barn kan være døråpnere til lukkede rom. Det kan åpne opp for personlige tolkninger.

Line Schjølberg mottok Bærum Kommunes Kunstpris i 2003, og er innkjøpt av Bærum Kommunes Kunstsamling. Hun har deltatt ved to anledninger på Henie Onstad kunstsenter, senest i 2008 med et landskaps prosjekt.
I 2010 skal hun ha separatutstilling både i Ålesund kunstforening på vestlandet og til Risør kunstforening på sørlandet.
.

Ingen kommentarer: